måndag 1 oktober 2012

Do Androids dream of electric sheep? / Blade runner av Philip K. Dick

Sicken klassiker detta är! En skildring om prisjägaren (bladerunnern) Deckard igenom en mörk dystopisk framtid. Han jagar andrioder. Han har aldrig varit den bästa, men när den bästa är satt ur spel får han sin chans att visa vad han går för. Den nyaste androiden  "Nexus 6" är så mänsklig att det är nästan omöjligt att skilja dem ifrån mängden. Deckard använder ett empatitest för att försöka klar göra saken, och handlingen innehåller inte bara häftig sci-fiteknologi utan också tankar om vad mänsklighet faktiskt är, och vad är det egentligen som avgör vad vi är. I en värld där alla äger djur för att känna och visa empati, och människorna över jorden och bosätter sig på andra planeter får vi följa denna något bittra och avundsjuka man, igenom sin resa.

Denna bok, är väldigt stilbildande inom Sci-fi, och är du som jag, ett fan av gammal  sci-fi så kommer du nog tycka lika väl om den som jag.

Något att tänka på är att det också har gjorts en fantastiskt bra film grundad på boken som går under namnet "Blade Runner", tänk  dock på att den är ganska löst baserad på boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar