måndag 1 oktober 2012

Ridley Scotts - Blade Runner

(Bild hämtad från IMDb)
Blade Runner är inte (som tidigare nämnt) en riktigt bra bok utan det är också en riktigt bra film.  Boken är skriven under 60-talet, och filmen är gjort under 80-talet och bara det talar ju mycket om filmen.

Filmen handlar om Deckard (Harrison Ford)  är en Blade Runner, han ska "dra in" 4 stycken replikanter som kommit till jorden efter att flytt från deras arbete på månen.

När det gäller sci-fifilmer så är jag väldigt svag för just de som är från 80-talet. Nyare filmer använder sig alldeles för mycket av dataanimering, medan man under 80-talet gjorde mycket kulisser  illusioner och annat  för att få världen att kännas verklig. Och Blade Runner är ett  väldigt bra exempel på detta, även om filmen inte riktigt följer bokens premisser så är det otroligt fint filmad, med fantastiska miljöer och väl valda skådespelare som Harrison Ford ochRutger Hauer.

Författaren till boken Philip K. Dick han tyvärr aldrig se hela filmen, men han han se ett klipp och han sa att världen såg ut exakt som han föreställde sig och att Sean Young var perfekt för rollen som Rachel.

Något att tänka på är att det har släppts många utgåvor, som är olika omtyckta, den sista utgåvan som kommer under 90-talet är väldigt illa om tycket av både Hauer och Ford. Dock är den bra gjord då de har fixat små detaljer.

Se den, älskade den!

Länk till IMDb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar